sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Tuhti välipala "Pyöräilijän huoli"

Kuva: Heikin kokeileva keittiö. Tuhti välipala "Pyöräilijän huoli": Vedetään pätkään mustaa makkaraa viilto päälle ja lämmitetään se uunissa. Leikataan kauraleivästä sopiva alusta, sivellään leipälevitettä pitkittäin keskelle ja asetetaan makkara siihen. Kruunataan annos lusikoimalla kaupan punajuurisalaattia makkaran kuumennettaessa levinneeseen viiltoon. Annos on valmis. Ai että on hyvää! Musta makkara ja kauraleipä soittavat yhteen kuin sinfoniaorkesteri. Kummankin maku on rehevän omanlainen, mutta eivät riitele vaan korostavat kumpikin kumppaniaan. On muuten ruokaisa elämys. Teen toistenkin. Punajuurisalaatin hempeä maku jää soittelemaan kakkosviulua. 

Kun mietin mikä alusta voisi edustaa hiekkatietä, keksin kauraleivän, ja tämä lateraalinen virike synnytti makuyhdistelmän, joka tuo nytkin veden kielelle. Punajuurisalaatin tilalla voisi olla jotakin muutakin. Graavi lohi olisi sisärenkaan punainen, joten sitä seuraavalla kerralla.

Vedetään pätkään mustaa makkaraa viilto päälle ja lämmitetään se uunissa. Leikataan kauraleivästä sopiva alusta, sivellään leipälevitettä pitkittäin keskelle ja asetetaan makkara... siihen. Kruunataan annos lusikoimalla kaupan punajuurisalaattia makkaran kuumennettaessa levinneeseen viiltoon. Annos on valmis. Ai että on hyvää! Musta makkara ja kauraleipä soittavat yhteen kuin sinfoniaorkesteri. Kummankin maku on rehevän omanlainen, mutta eivät riitele vaan korostavat kumpikin kumppaniaan. On muuten ruokaisa elämys. Teen toistenkin. Punajuurisalaatin hempeä maku jää soittelemaan kakkosviulua.

Kun mietin mikä alusta voisi edustaa hiekkatietä, keksin kauraleivän, ja tämä lateraalinen virike synnytti makuyhdistelmän, joka tuo nytkin veden kielelle. Punajuurisalaatin tilalla voisi olla jotakin muutakin. Graavi lohi olisi sisärenkaan punainen, joten sitä seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti